Miksi WikiWiki?

Olen suhteellisen aloitteleva vaeltaja, ja lukuisia webisivuja aiheesta lukeneena tuli jo jokin aika sitten mieleen, kuinka mukava olisi koota kaikki niissä oleva tieto yhteen paikkaan. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, etten olisi ehtinyt ylläpitää ja toimittaa sisältöä perinteisin verkkojulkaisumenetelmin, joten idea hautautui joksikin aikaa. Pohdin tuolloin jo WikiWikin laittamista pystyyn, mutta kaikki versiointia tukevat wikit vaikuttivat joko varsin raskailta, tai kovin työläiltä asentaa. MoinMoin sattui jo tuolloin silmiini, mutta siinä ei ollut toimivaa versionhallintaa, joten projekti lykkääntyi. Kaikesta huolimatta rekisteröin osoitteen http://rakovalkea.org tarkoitusta varten, ja kirjoitin siihen jonkinlaisen kuvauksen rakovalkean pystyttämisestä.

Vähänaikaa sitten huomasin tiedotuksen, jonka mukaan MoinMoin osaa vihdoin versiohallinnan, ja päätin kokeilla kuinka se toimii. Noin tunti artikkelin lukemisen jälkeen oli minulla toimiva wiki ja siellä ensimmäinen teksti, ulkoasussa on tosin vielä hieman tekemistä.

Wikin etuna on yhteisön panos sisällön ajantasaisena pitämiseen, ja jokaisella on tilaa kirjoittaa omat mieltymyksensä varustuksesta, ruokailun hoitamisesta ja reiteistä. Toivonkin, että vain selkeät asiavirheet korjataan, ja omat eriävät mieltymykset laitetaan erillisille alisivuille, eikä korvata jonkun vaivalla kirjoittamaa listaa omalla.

Ja asioista oluen ääressä kavereidein kanssa juteltua päätin laajentaa alueen kattamaan kaikenlaisen luontoon liittyvän, vanhat uskomukset, sekä vanhat, osin jo lähes unohtuneetkin, käsityötekniikat.

Antoisia wiki-hetkiä,


Kommentteja?

Rakovalkea: FrontPage/MiksiWiki (last edited 2009-11-03 15:03:36 by localhost)